Pralinki Hand Made.
Składniki:
- pierniki w glazurze 170 g.
- ser mascarpone 125 g.
- miód 1 łyżeczka
- kakao (do obtoczenia trufli)
Wykonanie:
Pierniczki pokrusz na bardzo małe kawałeczki. Do pokruszonych pierników dodaj serek mascarpone oraz miód. Wyrób dłonią dopóki nie powstanie jednolita masa (uwaga może trochę się kleić). Wstaw ją do lodówki na około godzinę aby porządnie się schłodziła. Kakao wsyp do małej miseczki. Ze schłodzonej masy uformuj niewielkie kuleczki, każdą obtocz w kakao. Twoje pralinki są już gotowe:)
Myślę że takie pralinki będą nie tylko wspaniałym prezentem, ale również świetnie sprawdzą się jako mały słodycz np na babskim wieczorze. A wy macie jakieś sprawdzone przepisy jeżeli chodzi o pralinki lub trufle własnej roboty? Bo szczerze mówiąc ja znam jeszcze kilka, ale chętnie dowiem się też czegoś od was. Zapraszam do komentowania
Komentarze
Prześlij komentarz